Perfect Fit imagery

HAKU

Etsi artikkeleita ja tuotteita kirjoittamalla haluamasi avainsana alle.

KISSOJEN LEIKIT: MIKSI NE OVAT TÄRKEITÄ

Share Perfect Fit JAA
KISSOJEN LEIKIT: MIKSI NE OVAT TÄRKEITÄ

Oletko koskaan pysähtynyt katsomaan, kun kissasi leikkii aivan kuin se olisi vielä kissanpentu?Leikki on erittäin tärkeää kissallesi, sillä sen avulla kissa tyydyttää luontaisia tarkkailun, tutkimisen, kiipeilyn, hyppäämisen ja kiinni ottamisen vaistoja. Leikki on kuitenkin tätäkin tärkeämpää - se on merkki siitä, että kissasi voi hyvin ja on terve, saa tarpeeksi virikkeitä ja että sillä on tasapainoinen elämä. Kaikki nämä antavat panoksensa kissan hyvinvointiin kokonaisuudessaan. Joten hyödynnä tämä mahdollisuus tukea ja ylläpitää kissasi rakkautta leikkiin koko sen elämän ajan!

Tutkijatohtori Sandra Mc Cune, WALTHAM®: Pienimmilläkin kokemuksilla saattaa olla pitkäkestoisia vaikutuksia kissanpennun käytökseen sen koko loppuelämäksi. Tämän erittäin tärkeän ajanjakson aikana leikki on kissanpennun luontaista käytöstä ja pentu muokkaa leikin täydelliseksi oppiakseen, tutkiakseen ympäristöään ja mikä tärkeintä oppiakseen luottamaan ja solmimaan siteen ihmisiin ja eläimiin ympäristössään.

LEIKKI ON ERITTÄIN TÄRKEÄÄ KISSANPENNUN KEHITYKSELLE

Perfect Fit™ konsultoivan eläinlääkärin Dr Corinne Lesainen mukaan : ”Leikki on keskeistä kissanpennun terveelle kehitykselle ja etenkin sen henkiselle kehitykselle sosiaalistumisen eri vaiheissa. Tämän vuoksi suosittelemme, että hyödynnät ja rohkaiset kissanpentusi synnynnäistä uteliaisuutta täysin. Tätä uteliaisuutta voi helposti stimuloida pienten esineiden ja lelujen nopeilla ja odottamattomilla liikkeillä, jotka vangitsevat pennun täyden huomion. Pienet pehmeät esineet ovat myös ihanteellisia uteliaan pikku ystäväsi kiinnostamiseen. Kannattaa myös harkita kissan stimulointia muiden lemmikkien avulla ja näin rohkaista vuorovaikutusta leikin avulla.”

Kissanpentusi ei voi vastustaa esittelemiäsi leikkejä, kuten piilosilla olemista pahvilaatikossa, pehmeän esineen roikottamista, sulkaa, jota se voi saalistaa, pienten esineiden vetämistä sen nenän edessä, jotta se voi hyökätä niiden kimppuun, ja pienten vastustamattomien esineiden tuomista esiin ja taas pois näkyviltä. Varmista että pidät kätesi poissa leikistä, sillä ne nähdään saaliina! Suosittelemme myös, että et turhauta kissaa voittamalla itse leikit jatkuvasti – kukaan ei halua hävitä uudelleen ja uudelleen, etenkään nuoressa iässä!

Kissanpentusi rakastaa myös helisevillä esineillä leikkimistä, etenkin jos helisevä ääni tulee esineen sisällä olevista ruokanappuloista. Voit tehdä suhteellisen helposti lelut itse esimerkiksi reiällisestä muovipullosta, johon laitat nappuloita sisälle ja joka hitaasti annostelee nappuloita leikin aikana!

LEIKKIAIKA KISSAN KANSSA

Kissan omistajan näkökulmasta leikki on kaikkein palkitsevin, hauskin ja miellyttävin tapa pitää aikuinen kissasi stimuloituna ja hyvässä kunnossa. Vaikka aikuinen kissa onkin epäilemättä keksinyt useita hauskoja leikkejä itselleen, mikään ei estä sinua ehdottamasta vaihtoehtoisia leikkejä pitääksesi kissan varpaillaan! Esimerkiksi pöytätennispallot ovat upea tapa saada kissaystäväsi näyttämään leikkisyytensä. Vaikka pahvilaatikot eivät olekaan tyypillisiä kissaleluja, kissat yleensä pitävät niistä, sillä ne rakastavat laatikkoon piiloutumista, niiden työntämistä ja raapimista. Älä kuitenkaan anna niiden pureskella pahvilaatikoita. Sama pakkomielle liittyy pieniin, mieluiten pörröisiin esineisiin, sillä ne tuovat esiin kissan sisällä asuvan saalistajan.

Optimoimalla pystysuoran sisätilan avaat myös kokonaisen uuden maailman ketterälle ystävällesi ja lisäät sen altistusta erilaisille virikkeille. Kissasi rakastaa korkeita paikkoja, joista se voi katsella tapahtumia ja piiloutua, tarkkailla ja kiipeillä, ja nämä uudet paikat ovat myös hyviä torkkupaikkoja kissalle! Kannattaa myös harkita huonekalujen siirtämistä ajoittain. Sitten kissan on mukava tutkia uusia nurkkia ja näköalapaikkoja, joista käsin se voi pitää sinua silmällä.

Vuosien kuluessa kissasta tulee todennäköisesti vähemmän leikkisä ja vähemmän aktiivinen, mikä on normaalia. Jotkut kissat leikkivät 8 vuoden iän jälkeenkin, ja toiset taas eivät. Riippumatta kissan iästä voit aina kokeilla haluaako kissasi leikkiä, mutta saattaa olla, että kissa ei halua vastata!

TAPOJA LEIKKIÄ VANHEMMAN KISSAN KANSSA

Vanhempien kissojen käytösmuutokset liittyvät useimmiten niiden aistien heikentymiseen ja elimistön muutoksiin. Kun vanhempi kissa liikkuu vähemmän, sen kiinnostus tutkimista ja jopa leikkiä kohtaan vähentyy ja se saattaa omaksua paikallaan pysyvän elämäntyylin. Kissan elämän tässä vaiheessa voit yrittää säväyttää kissaa tuomalla leikkisästi jotain sen kissavaistoja herättävää, johon kuuluu ulkona olevien lintujen katselu ja roikkuvien esineiden huitominen.

TÄÄLTÄ LÖYDÄT TUOTTEITAMME

Löydä PERFECT FIT™ lähialueen kaupoista ja verkosta

TÄÄLTÄ LÖYDÄT TUOTTEITAMME

Löydä PERFECT FIT™ lähialueen kaupoista ja verkosta