Perfect Fit imagery

HAKU

Etsi artikkeleita ja tuotteita kirjoittamalla haluamasi avainsana alle.

KUINKA VOIT ANTAA SISÄKISSALLE VIRIKKEITÄ?

Share Perfect Fit JAA
KUINKA VOIT ANTAA SISÄKISSALLE VIRIKKEITÄ?

KISSASI KUNINGASKUNNAN MONIPUOLISUUS TEKEE SIITÄ ONNELLISEN

Nykypäivän maailmassa kissasi elämäntyyli on muuttunut huomattavasti aiemmasta, sillä kissa elää nykyään usein sisätiloissa eikä sen tarvitse saalistaa ruokaa itselleen. Molemmat muutokset johtavat vähemmän liikkuvaan elämäntapaan, joka on entistä kauempana fyysisen aktiviteetin tasoista, joita kissoilla olisi luontaisesti.

Vaikka kissasi ei tarvitsekaan suurta elintilaa, se tarvitsee kuitenkin monipuolisen ympäristön, jossa on paljon virikkeitä leikkimiseen, piiloutumiseen, tutkimiseen, kiipeämiseen, raapimiseen, merkitsemiseen, tarkkailuun ja tietenkin nukkumiseen. Voit melko helposti luoda virikkeellisen ympäristön hyödyntämällä sisätiloja vertikaalisesti esimerkiksi kiipeilypuiden, köysien ja muiden korotettujen kalusteiden kuten ikkunalautojen ja korkeiden kaappien avulla.Kiipeämisen tuoman fyysisen stimulaation lisäksi kissasi rakastaa ihmisten, esineiden ja pienten eläinten tarkkailua näköalapaikalta, mikä edistää kissan psykologista ja fysiologista hyvinvointia!

PIDÄ KISSASI AKTIIVISENA

Kissan hyvinvoinnille on erittäin tärkeää, että se voi toteuttaa luonnollisia vaistojaan, kuten saalistusvaistoja. Pitäen tämän mielessä, kissan ihanteellinen ympäristö tarjoaisi sille pääsyn turvalliseen ulkoilutilaan, jossa se voi saalistaa ja leikkiä sydämensä kyllyydestä. Ulkoilutilassa kissan tulee olla omistajansa tai haltijansa valvonnassa. Jos lähiympäristösi heti kodin ulkopuolella on turvallinen, suosittelemme ulkoiluttamaan kissaa. Taajama-alueella kissa on pidettävä kytkettynä.Jos näin ei kuitenkaan ole, kannattaa harkita jonkinlaisen tilan rakentamista, jotta kissa voi saada virikkeitä ulkotiloissa ja turvallisessa ympäristössä.

Kommentti kissakäytöksen asiantuntijalta Anne-Claire Gagnonilta:-

”Leikin ja tutkimisen tuoma fyysinen liikunta tuo useita etuja, jotka eivät jää ainoastaan energian- ja kalorienkulutukseen, vaan antavat panoksensa hyvinvointiin kokonaisuudessaan: ne lisäävät henkistä vireyttä, parantavat lihasmassaa ja tämän vuoksi kohentavat kissan aineenvaihduntaa, liikkuvuutta ja verenkiertoa. Kun kissa leikkii kanssasi, se myös näin luonnollisesti vahvistaa siteitään sinuun.”

”KISSAMAISEN HAUSKAA KAIKILLE”

Valmistellessasi leikkiä sisäkissasi kanssa ja suunnitellessasi virikkeitä kissalle pidä mielessä, että kissa pitää eniten tietyntyyppisistä leikeistä ja vuorovaikutuksesta. Suosituimpia ovat leikit, joihin liittyy nopeita ja odottamattomia liikkeitä, vinkuvia leluja, saalistusvirikkeitä ja palkkioita herkkujen muodossa! Jos et ole paikalla, samalla tavoin virkistävä vaihtoehto on kiipeämispuu, jossa kissa voi liikkua, raapia, kiivetä, piiloutua ja pitää asioita silmällä! Muuta kissan ympäristöä silloin tällöin ja vaihda esineiden paikkoja, jolloin kissa voi ylläpitää synnynnäisen uteliaisuutensa.

Toinen hyvin vaihtoehtoinen virike on koiraystävä.Tutkimukset ovat paljastaneet, että jos kotonasi on koira, kissasi käyttää enemmän aikaa vuorovaikutuksessa koiran kanssa ja vähemmän aikaa ajatellen ruokaa, ja näin sen alttius painonkasvuun vähentyy!

Kommentti kissakäytöksen asiantuntijalta Anne-Claire Gagnonilta: ”Kuka olisikaan uskonut, että kissaa voi myös virkistää ruokinnan avulla? Tämä on totta kahdesta syystä. Ensinnäkin kissan nesteenoton edistäminen antamalla sille erittäin kosteita ruokia eli märkäruokia lisää todistetusti kissan aktiviteettitasoa. Toiseksi ottamalla kissan mukaan leikkeihin, joissa ruokanappulat tai muut herkut toimivat palkintoina, auttaa voittamaan ikävystymistä leikin avulla!”

TOISIINNE TUTUSTUMINEN

Vaikka kissan liikkumisen rohkaiseminen onkin positiivista, on tärkeää olla liioittelematta ja kunnioittaa lemmikin fysiologisia rytmejä. Vuorovaikutusta aloittaessa on parasta rajoittaa leikit 2–3 minuuttiin.Leikkien ja vuorovaikutusten ei tule olla pakotettuja eivätkä ne saa häiritä kissan rauhallisuutta. Suosittelemme, että leikit kissaystäväsi kanssa vain, kun kissa vaikuttaa leikkiin valmiilta! Jokainen kissa on oma yksilönsä, joten sen mieltymykset ja tarpeet ovat erilaiset. Kissan optimaalinen liikunnan taso saattaa riippua useista synnynnäisistä tekijöistä kuten rodusta, iästä ja jopa sairaushistoriasta.Oman kissasi kohdalla suosittelemme, että keskustelet asiasta kissan eläinlääkärin kanssa.

TÄÄLTÄ LÖYDÄT TUOTTEITAMME

Löydä PERFECT FIT™ lähialueen kaupoista ja verkosta

TÄÄLTÄ LÖYDÄT TUOTTEITAMME

Löydä PERFECT FIT™ lähialueen kaupoista ja verkosta