Perfect Fit imagery

HAKU

Etsi artikkeleita ja tuotteita kirjoittamalla haluamasi avainsana alle.

KISSAN RAVITSEMUS : YHDISTELMÄRUOKINNAN EDUT

Share Perfect Fit JAA
KISSAN RAVITSEMUS : YHDISTELMÄRUOKINNAN EDUT

YHDISTELYN TAITO

Termiä ”yhdistelmäruokinta” käytetään kuvailemaan rutiinia, jossa kissaa tai kissanpentua ruokintaan märkä- ja kuivaruoan yhdistelmällä. Yhdistelmäruokinta tuo paljon todistettuja etuja. Yhdistelmäruokinnan antamalla tasapainoisella ravitsemuksella ja miellyttävämmällä ruokailukokemuksella ei ole ainoastaan positiivinen vaikutus kissasi yleiseen hyvinvointiin, mutta se tuo myös mitattavissa olevia etuja, joiden avulla kissasi voi suoritua elämän eteen tuomista esteistä helpommin.

KISSANPENNUN RUOKINTA: ”MONIPUOLISUUTTA ALUSTA ALKAEN”

Kuten saatat jo tietää, kissanpennun ravintomieltymyksiin vaikuttavat aluksi sen emon ruokavalio ja myöhemmin pennulle tarjoamasi ruokavalio ensimmäisen elinvuoden aikana. Kissanpentu hyötyy siitä, että tutustutat sen erilaisiin ruokiin mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, jotta kissanpennun mieltymyksiä voidaan avartaa jo nuoresta iästä alkaen. Tämä on erityisen tärkeää märkiä ja kuivia ruokia yhdistettäessä, sillä näin kissa pystyy hyötymään märkäruokien virtsavaivoja vähentävistä ja painonhallinnan eduista silloin, kun se tarvitsee niitä eniten eli steriloinnin ja kastroinnin jälkeen.

Suosittelemme 2–3 kuukauden iässä tarjoamaan kissanpennullesi erityyppisiä ruokia aloittaen märkäruoasta (hyytelöitä, kastikkeita ja sitten pieniä paloja märkäruokaa) ja sitten tarjoten kuivaruokaa (sopivan kokoisina nappuloina!). Muista huolehtia siitä, että uusien ruokien kokeilemisen välillä on asianmukainen siirtymäaika. Tarjoamalla monipuolisen kokemuksen aikaisin, kissasi hyväksyy myöhemmin täysikasvuisena erityyppisiä ruokia helpommin ja kieltäytyy niistä vähemmän. Näin kissastasi tulee vähemmän nirso!

Perfect Fit™ konsultoiva eläinlääkäri Corinne Lesaine kertoo

”Vaikka kissanpennut yleensäkin pitävät uusista ruoista ja nauttivat hajujen, makujen ja erilaisten koostumusten kokeilemisesta, on myös huomattu, että stressaavissa tilanteissa ne usein palaavat tuttuihin ’lohduttaviin’ ruokiin ja kieltäytyvät uusista ruoista. Tämän vuoksi on hyödyllistä luoda pennulle positiivinen ympäristö, jossa se voi vaihdella ruokailutottumuksiaan ja välttää nirsoilemisen myöhemmällä iällä!”

”LEIKATTU KISSASI RAKASTAA RUOKAA”

Vuoden ikään mennessä kolme neljästä kissasta on leikattu ja noin puolet aikuisista kissoista elää sisätiloissa. Nämä kaksi ilmiötä saattavat aiheuttaa käytösongelmia ja myös johtaa liian vähäiseen liikuntaan, joka kissoilla saattaa lisätä terveysongelmia kuten painonousua tai virtsavaivoja. Lisäksi kissan aktiivisuus vähenee huomattavasti aikuistuttaessa. Tämän vuoksi on erittäin tärkeää kissasi hyvinvoinnin kannalta, että leikkaamisen jälkeen ruoan määrä suhteutetaan kissan ihannepainoon. Eläinlääkäri voi ohjeistaa sinua tässä ja vastata kysymyksiisi leikkamisen yhteydessä.

Perfect Fit™ konsultoivan eläinlääkärin Corinne Lesainen mukaan –

”Leikkaamisen jälkeen kissan ruokahalu saattaa kasvaa. Kissanomistajien kannattaa välttää ruoka-annosten koon lisäämistä suhteessa kissan painon kasvuun, koska he ajattelevat kissan edelleen kasvavan.

Yksi tehokas painonhallinnan keino on käyttää yhdistelmäruokintaa ja yhdistää kuivanappulat ja märkäruoka, esim. 1 pussi päivässä. Märkäruoan kostea koostumus edesauttaa kissan aktiivisuutta ja vilkastuttaa energiankulutusta, jolloin kissa pysyy paremmassa kunnossa.

Lisäksi märän ja kuivan ruoan yhdistäminen tuo molempien ruokatyyppien edut. Kissa esimerkiksi pystyy näin ylläpitämään hyvän nestetasapainon ja yhdistelmäruokinta edistää myös virtsateiden terveyttä, etenkin märkäruokaa koskien. Yhdistely myös tarjoaa mahdollisuuden lisätä monipuolisuutta ruokavalioon, mistä kissa saattaa nauttia!”

VANHEMPIEN KISSOJEN RAVITSEMUS

Ikääntyessään kissasi kiinnittää vähemmän huomiota veden saantiinsa, ja virtsausongelmia saattaa esiintyä. Yhdistelmäruokinnan edut ovat entistä tärkeämpiä tässä iässä, sillä kaksi pussia märkäruokaa päivässä voi kattaa 73 % kissan suositellusta päivittäisestä nestetarpeesta! Muiden etujen lisäksi yhdistelmäruokinta saattaa auttaa välttämään vanhemmalla kissallasi erilaisia nestehukkaan liittyviä terveysongelmia. Esimerkiksi brittiläisillä lyhytkasvaisilla, persialaisilla ja siamilaisilla roduilla on suurempi riski saada nk. ”virtsakiviä”. Nämä ovat kiinteitä mineraaleista muodostuneita kiviä, jotka saattavat vaikeuttaa virtsaamista tai jopa estää sen:

Fakta : WALTHAM®-kyselyn mukaan etenkin yli 7-vuotiaat kissat, jotka saavat yli 52 % nestetarpeestaan ruoasta, ovat fyysisesti aktiivisempia kuin pelkästään kuivaruokaa syövät kissat. Se on siis totta!

JA LOPUKSI...

Perfect Fit™ on kehitetty WALTHAM® Centren ravinto-osaamisen perusteella. Nämä tuotteet huomioivat kissan modernin elämäntyylin ja tarpeiden muutoksen. Uskomme kuitenkin, että kissasi hyvinvointi kattaa paljon enemmän kuin vain vatsan hyvinvoinnin. Terveellinen ravinto on selvästikin tarpeen, mutta uskomme, että fyysinen liikunta ja leikkisä vuorovaikutus ovat myös olennaisen tärkeitä kissan hyvinvoinnille. Näin kissan elämänlaatu on parhaimmillaan ja se voi nauttia elämästään kissanpennusta vanhukseksi.

TÄÄLTÄ LÖYDÄT TUOTTEITAMME

Löydä PERFECT FIT™ lähialueen kaupoista ja verkosta

TÄÄLTÄ LÖYDÄT TUOTTEITAMME

Löydä PERFECT FIT™ lähialueen kaupoista ja verkosta