Perfect Fit imagery

HAKU

Etsi artikkeleita ja tuotteita kirjoittamalla haluamasi avainsana alle.

UUDEN KISSAN TUOMINEN KOTIIN

Share Perfect Fit JAA
UUDEN KISSAN TUOMINEN KOTIIN

Uuden kissan toivottaminen tervetulleeksi kotiisi on jännittävä, tunteellinen hetki sekä sinulle että uudelle perheenjäsenellesi. Saatat olla huolestunut siitä, kuinka uusi kissasi tai kissanpentu sopeutuu vieraaseen ympäristöön ja uusiin kasvoihin. On myös luonnollista, että uusi ystäväsi on hieman peloissaan siirtyessään aiemmasta kodistaan sinun kotiisi. Valmistautuminen tähän iloiseen tapahtumaan etukäteen auttaa sinua ja kissaasi aloittamaan uuden yhteisen elämän rennommin heti ensimmäisestä päivästä alkaen. Tässä artikkelissa suosittelemme käytännön asioita, jotka auttavat tekemään lemmikkisi saapumisen kotiisi positiivisemmaksi, iloiseksi tapahtumaksi teille molemmille.

KUINKA SAAN KISSAN TUNTEMAAN OLONSA KOTOISAKSI?

Keskeistä on mukavan, turvallisen kodin valmistelu uutta kissaa varten. Noudata näitä helppoja ohjeita varmistaaksesi, että uusi perheenjäsen tuntee olonsa miellyttäväksi ja rauhalliseksi tärkeänä päivänä ja että kotisi on kissaturvallinen.

VIIHTYISÄN KODIN VALMISTELU...

Ensinnäkin osta uudelle perheenjäsenellesi oma juoma- ja ruokakuppi, mieluiten keraaminen tai ruostumattomasta teräksestä valmistettu, ja aseta kupit huolellisesti valittuun paikkaan. Noudata kissan aiempaa ruokavaliota ja sitten vähitellen siirry uuteen ruokavalioon viikon kuluessa.

Aseta kissaa varten kissanhiekkalaatikko, yksi per kissa. Kissanhiekkalaatikko on puhdistettava säännöllisesti hyvän hygieniatason varmistamiseksi. Aseta kissanhiekkalaatikko rauhalliseen paikkaan kauemmas ruokailu-, nukkumis- ja leikkialueilta.

Laita kissalle myös raapimispuu. Se kannattaa hankkia! Raapimispuun ansiosta vältät uusien huonekalujen oston, sillä kissasi voi teroittaa kyntensä siinä. Tämä varotoimi on vieläkin hyödyllisempi, jos kotona on useampia kissoja.

Muista ostaa kissallesi välineitä turkin hoitoon. Kissan harjaaminen kerran tai kahdesti viikossa (riippuen siitä, kuinka pitkäkarvainen kissa on) auttaa välttämään takkujen syntymisen ja estää kissaa nielemästä karvapalloja itseään puhdistaessaan.

Auttaaksesi uutta kissaasi sopeutumaan kotiisi, voit myös käyttää synteettisiä kissan feromoneja. Suihkuta niitä huonekaluille kerran päivässä auttaaksesi kissaa tutkimaan uutta ympäristöään ja lopettamaan alueensa merkkailun! Se on myös hyödyllistä kodin muille kissoille.

... JA TURVALLISEN YMPÄRISTÖN LUOMISEEN.

Varmista, että poistat kaikki elementit, jotka voisivat mahdollisesti olla vahingollisia tai myrkyllisiä kissallesi. Jotkin aineet ovat selkeästi vahingollisia kissalle, kuten puhdistusaineet, kun taas toiset esim. suklaa, tee, kahvi ja jopa kasvit (oleanteri, liljat, joulutähdet, köynnösvehka, hortensia, hyasintti, narsissi ja tulppaanit) ovat yleisesti myrkyllisiä kissoille.

Suojaa kaikki sähköjohdot, jotta kissa tai kissanpentu ei pääse puremaan niitä! Tarjoa kissallesi virikkeellinen ympäristö, jossa on paljon pieniä leluja (esim. alumiinifoliopalloja) keskittääksesi kissan huomion niihin ja kääntääksesi sen pois vaarallisista asioista. Poista kissan ulottuvilta kaikki terävät esineet... tai esineet, joita voidaan purra, nuolla tai tuhota.Varo myös, ettei auki jää ikkunoita, joista kissa saattaisi pudota ulos.

Muista myös laittaa eläinlääkärisi yhteystiedot puhelimeesi, jotta mahdollisessa hätätilanteessa soittaminen on nopeaa. Vie kissa eläinlääkäriin säännöllisesti varmistaaksesi, että kissa on rokotettu, sen mikrosirunumero on syötetty kansalliseen tietokantaan, ja että se on saanut tarvittavat madotukset. Eläinlääkäri voi myös auttaa sinua valmistelemaan ensiapupakkauksen, johon voi kuulua perustarvikkeita kuten silmähuuhde, pinsetit, korvahuuhde, harsokangassiteet...

UUDEN LEMMIKIN TUOMINEN KOTIIN

Hanki kantolaukku, jotta matka kotiin on miellyttävämpi uudelle kissaystävällesi. Kantolaukun suihkuttaminen neljällä suihkauksella synteettistä kissahormonia päivää ennen kuljetusta rauhoittaa ja tyynnyttää kissaa ensimmäisen matkan aikana. Hanki mieluiten yläosasta aukeava kantolaukku, sillä se on käyttäjäystävällisempi.

Vanhan lelun tai huova haju edelliseltä omistajalta saattaa myös vähentää kissan alkuahdistusta. Matkustaminen, uudet hajut ja vieraat äänet saattavat pelottaa ja ahdistaa kissaa. Kissan vinkuminen on täysin luonnollista tässä tilanteessa, joten älä ylireagoi, yritä vain välttää stimulaatiota.

ENSIMMÄINEN PÄIVÄ KOTONA KISSAN KANSSA

Uuden kissan tuominen kotiin voi olla yllättävän stressaavaa teille molemmille, jos et ole valmistautunut. Pidä mielessä, että vaikka sinä ja perheesi olettekin hyvin innostuneita uudesta kissasta tai kissanpennusta, kissa tarvitsee mahdollisimman paljon rauhoittelua tänä tunteikkaana päivänä. Noudata näitä helppoja vaiheita varmistaaksesi, että matka sujuu mahdollisimman huolettomasti ja että perheen tapaaminen on hauska, mukava kokemus kaikille.

UUDEN PERHEEN TAPAAMINEN

Kotiin saapuessa aseta kantolaukku eri huoneeseen. Avaa huoneen ovi hitaasti, jotta kissa voi tutkia uutta ympäristöä omaan tahtiinsa. Kissat rakastavat avoimia ovia, mutta iso ympäristö ensimmäisenä päivänä voi tuntua ylivoimaiselta.

Esittele uusi lemmikki vähitellen perheenjäsenillesi, myös muille lemmikeille. Kissasi/kissanpentusi tulee jättää rauhaan ensimmäisinä päivinä, jotta se voi sopeutua uuteen ympäristöön. Voit sitten vähitellen esitellä sen perheenjäsenille ilman vuorovaikutuksen painetta heti ensi hetkestä alkaen.

Vältä liiallisia ja stressaavia ääniä mahdollisimman paljon. Ne saattavat häiritä tai stressata uutta kissanpentua/kissaa, etenkin kotitalouskoneiden äänet (imuri, porat, ruohonleikkuri jne.)

MAUKAS ALKU JA LEIKKIAIKA

Sen jälkeen, kun olet vähitellen muuttanut ruokavaliota 5–7 päivän aikana, sovita kissasi ruokinnan ravinteiden laatua ja määrää (keskimäärin 50 grammaa päivässä 4 kg kissalla) kissan iän, tilanteen ja aktiviteettitason mukaan

Kissat ovat tunnetusti huonoja juomaan. Tämän vuoksi kannattaa varmistaa, että kissa pääsee helposti käsiksi puhtaaseen ja raikkaaseen veteen kaikkina aikoina. Saatat myös ennaltaehkäistä tapaa olla juomatta vettä antamalla kissalle kosteita/märkiä ruokia päivittäin, jotta kissan päivittäinen 150 ml vedentarve täyttyy (4 kg kissa). 

Mitä muuta voit tehdä? Ai niin, hanki tietenkin leluja! Leikki on upea tapa viestiä kissasi kanssa. Voit joko ostaa leluja tai yksinkertaisesti improvisoida (esim. kankaanpalalla). Usein kissa/kissanpentu itse päättää mitkä ovat tai eivät ole sen leluja!  Leikki on hyvä tapa vahvistaa sidettä sinun ja kissasi välillä. Leikki on myös hyvä tapa pitää kissa stimuloituna ja aktiivisena etenkin, jos kyseessä on sisäkissa. Joten nauti koulutuksesta ja muista olla kärsivällinen!

Lyhyesti sanottuna, on tärkeää varmistaa, että kissalla on oikea määrä ruokaa ja vettä alusta alkaen, koska näin siirtymä kotiisi on helpompaa uudelle seuralaisellesi. Kun olet huolehtinut kissan perusruokintatarpeista, muista että kissa tarvitsee eniten huomiota ja leikkiaikaa. Muista varata aikaa leikkiin ja aloita näin rakastavan suhteen luominen, joka voi vahvistua joka päivä!

TÄÄLTÄ LÖYDÄT TUOTTEITAMME

Löydä PERFECT FIT™ lähialueen kaupoista ja verkosta

TÄÄLTÄ LÖYDÄT TUOTTEITAMME

Löydä PERFECT FIT™ lähialueen kaupoista ja verkosta